Trainingsleider Wilko Stoffelen is academisch opgeleid, inspirator en practitioner Neuro Linguïstisch Programmeren. Tevens heeft hij de kennis van onbewuste strategieën die ons motiveren, onze creativiteit stimuleren en ons in mogelijkheden laten denken.

Wanneer het gaat om geluk associëren velen dat met de (glim)lach van het kind. Ook in dat opzicht kan Wilko Stoffelen een uitstekend palmares overleggen, want hij was twaalf jaar lang directeur van een basisschool. Geluk is Doen is hem dan ook uit het hart gegrepen…En in de praktijk tot uitvoer gebracht, want als directeur van een school met jonge kinderen is het eerste doel dat je leerlingen met plezier naar school gaan.

Ap Dijksterhuis, die de kenniscolleges voor zijn rekening neemt en wiens visie het wetenschappelijke fundament van de training vormt, is een gevierd hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is daar hoofd van de afdeling sociale psychologie. Maar als ondernemer en spreker is het ook een man van de praktijk. Sterker nog, elk jaar reist Dijksterhuis een aantal weken of maanden door de wereld om het geluk elders of het gebrek eraan te ervaren en mee te nemen in zijn wetenschappelijke bagage.

Dijksterhuis behoort volgens het gerenommeerde tijdschrift HP/De Tijd tot de honderd meest invloedrijke Nederlanders. Hij heeft drie boeken geschreven: Het slimme onbewuste, De merkwaardige psychologie van een wijndrinker en Op naar Geluk. Alleen al van Het Slimme Onbewuste zijn meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Dit werk was tevens genomineerd voor de Eurekaprijs. Verder heeft Dijksterhuis een aantal wetenschappelijke prijzen gewonnen waaronder de zeer prestigieuze Early Career Award van de American Psychological Association. Tenslotte is hij redacteur bij het gezaghebbende tijdschrift Science.