Onze training

Onze training geeft jou niet alleen de handvatten om het geluk te vinden. Dankzij Geluk is Doen kun je ook jouw gedrag en beslissingen zo aanpassen dat je het geluk snel weer hervindt. Onze training is niet zweverig maar concreet, op wetenschappelijke basis gestoeld zelfs. Het resultaat is dat jij na tien trainingsdagen een gelukskompas in handen hebt dat je voor de rest van je leven kunt gebruiken.

  • Omgaan met je eigen hedonistische tredmolen
  • Je weet wat jou gelukkig maakt
  • Je staat in ‘echt’ contact met de ander
  • Je bent oprecht gericht op de ander
  • Je hebt je eigen veranderplan (Je doet de goede dingen)
  • Je leeft in het nu (mindfull) (Je doet de goede dingen goed)
  • Kunt omgaan met je eigen emoties
  • Je weet hoe je dit gedrag vast kunt houden (duurzaam)
  • Concluderend: Je hebt je eigen verhaal aangepast

Onze filosofie

Geluk is Doen is de training die op elke bucketlijst zou moeten staan. Op inspirerende locaties werk je een jaar lang aan jouw geluk in een kleine werkgroep van maximaal zestien personen. Je gaat niet aan de slag op basis van vage theorieën, maar met een wetenschappelijke fundament: de inzichten van hoogleraar Ap Dijksterhuis vormen het uitgangspunt van de training. Trainingsleider Wilko Stoffelen heeft echter meer wetenschappelijke bronnen geraadpleegd, zoals die van de gerenommeerde professor Sonja Luybomigsky van Stanford University in Californië. Een en ander heeft geresulteerd in een pad naar geluk dat valt samen te vatten in vier woorden:
betekenisvol vallen en opstaan.

Onze filosofie gaat echter verder dan dat. Jouw geluksgevoel is slechts
te borgen in de praktijk. Geluk zit meer dan alleen in het hoofd, het vloeit ook uit jehandelen. Geluk moet je doen!
De meeste voorwaarden voor geluk weten we eigenlijk al lang, anderen hebben we onder maatschappelijke of sociale druk dichter bij huis diep weggestopt. Natuurlijk, niet al het geluk is maakbaar, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we voor een deel (40-50%) zelf ons eigen geluk in de hand hebben. De vragen die we ons in de training stellen zijn: ‘Wat kunnen het beste doen?’ en‘Hoe moeten we dat dan doen?’ Samen met anderen gaan we in een kleine persoonlijke werkgroep op prachtige locaties de wetenschappelijke theorie oefenen. Daarna brengen we het geoefende ook nog in de praktijk. Want alleen door het te doen maak je het geluk duurzaam!